onsdag 14 april 2010

Facit

Här kommer svaren på frågorna i inlägget här under. Inga konstigheter.

1

En keyframe är när någonting händer i "filen". Det är här du kan ändra och skapa grejer i Flash. Om du har skapat en keyframe så kan du förlänga den genom f5. Ingenting ändras dock dessa frames utan är bara en fortsättning av det du skapat i keyframen. Du kan dock lägga in en tween för att det ska morfas i hop med nästa keyframe så att säga.

2

Den snutten säger åt "Time-linen" att stanna i den keyframens action-script som du skrivit stop(); i. Har du inte den koden hoppar filmen bara vidare till nästa Keyframen. Har du ett stop i keyframe 7 av 10 så kommer den stanna i den sjunde keyframen.

3.

Är det namnet som du ger olika figurer och som underlättar för Flash att hitta grejer. Namnet är viktigt att det är rätt just för att programmet ska hitta allt av sig själv. Det är namnet du skriver i properties till exempel. Namnet på ett lager är motsatsen då det namnet inte fyller någon funktion.

4

FLA är den stora filen i Flash Adobe som tar mycket plats. Swf är den komprimerade filen som man exporterar FLA-filen till för att den ska kunna läsas i en Webbläsare av privatpersoner.

5

Används vi flyttning och morfning av det som Flash klassar som bilder. Enklare geometriska figurer till exempel.

6

Motion tween är det samma men används vi film-klipp(movie clips)

7

På masklagrets scen ritas former för att dölja allt som kommer utanför dessa formerna. Det som maskas är det som lager ligger under masklagret. Lägger jag ett masklager ovanför ett inskjutet sidhuvud-lager och ritar en rektangel ovanför allt så syns allting av sidhuvudet. Ritar jag en liten cirkel så syns bara det som ligger under den cirkeln på scenen.

8

Target mc används för att berätta var i scenen du vill lägga filmklippet. Genom att skriva in x och y-koordinater så styr du var filmens övre vänstra kant (kryssribba) ska hamna.

9

Popuprutan måste vara lika stor som scenen för att hamna centrerat i innehållsdelen av scenen. Hade den varit lika stor som animatinerna had den hamnat i förhållande till dessa och inte sett bra ut.
Dessutom så kan vi styra var popupen ska hamna, då den alltid kommer hamna på samma ställe som den låg i ursprungsfilen(FLA).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar